• 0

Error "Compiling PmodGYRO..."


Soufyane
 Share

Question

Hi 

Im using Zybo 7020 Vivado/Vitis 2020 and i have some errors on Vitis when i compile the hw platform.

 

"Running Make libs in ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src"

make -C ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src -s libs  "SHELL=CMD" "COMPILER=arm-none-eabi-gcc" "ASSEMBLER=arm-none-eabi-as" 
"ARCHIVER=arm-none-eabi-ar" "COMPILER_FLAGS=  -O2 -c" "EXTRA_COMPILER_FLAGS=-mcpu=cortex-a9 -mfpu=vfpv3 -mfloat-abi=hard -nosta
rtfiles -g -Wall -Wextra"

make[2]: Entering directory 'C:/Users/NZT/workspace/Gyrotest/zynq_fsbl/zynq_fsbl_bsp/ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src'

"Compiling PmodGYRO..."

arm-none-eabi-ar: *.o: Invalid argument
make[2]: *** [Makefile:19: libs] Error 1
make[1]: *** [Makefile:30: ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src/make.libs] Error 2
make: *** [Makefile:30: zynq_fsbl_bsp/ps7_cortexa9_0/lib/libxil.a] Error 2
make[2]: Leaving directory 'C:/Users/NZT/workspace/Gyrotest/zynq_fsbl/zynq_fsbl_bsp/ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src'

make[1]: Leaving directory 'C:/Users/NZT/workspace/Gyrotest/zynq_fsbl/zynq_fsbl_bsp'

Building the BSP Library for domain  - standalone_domain on processor ps7_cortexa9_0
"Running Make include in ps7_cortexa9_0/libsrc/coresightps_dcc_v1_7/src"

 

 

"Compiling gpiops"

"Running Make libs in ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src"

make -C ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src -s libs  "SHELL=CMD" "COMPILER=arm-none-eabi-gcc" "ASSEMBLER=arm-none-eabi-as" 
"ARCHIVER=arm-none-eabi-ar" "COMPILER_FLAGS=  -O2 -c" "EXTRA_COMPILER_FLAGS=-mcpu=cortex-a9 -mfpu=vfpv3 -mfloat-abi=hard -nosta
rtfiles -g -Wall -Wextra"

"Compiling PmodGYRO..."

arm-none-eabi-ar: *.o: Invalid argument
make[1]: *** [Makefile:19: libs] Error 1
make: *** [Makefile:30: ps7_cortexa9_0/libsrc/PmodGYRO_v1_0/src/make.libs] Error 2
Failed to build  the bsp sources for domain - standalone_domain
Failed to generate the platform.
Reason: Failed to build the  zynq_fsbl application.
    invoked from within
"::tcf::eval -progress {apply {{msg} {puts $msg}}} {tcf_send_command tcfchan#0 xsdb eval s es {{platform active Gyrotest; platform generate }}}"
    (procedure "::tcf::send_command" line 4)
    invoked from within
"tcf send_command $::xsdb::curchan xsdb eval s es [list "platform active $PLATFORM_NAME; platform generate $target"]"
    invoked from within
"if { $iswindows == 1 } {    

    set XSDB_PORT [lindex $argv 0]
    set PLATFORM_NAME [lindex $argv 1]
    set arglen [llength $argv]
    set lastind..."
    (file "C:/Xilinx/Vitis/2020.1\scripts\vitis\util\buildplatform.tcl" line 11)

 

I thinks there is some problems in the makefile 

 

the error comes from this line in makefile

$(ARCHIVER) -r ${RELEASEDIR}/${LIB} ${OUTS}

I downloaded the Library from github 

Capture.PNG

Edited by Soufyane
Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I found a workaround; it seems that they changed how to refer to object files 

 

Solution : change (outs) with objects 

$(ARCHIVER) -r ${RELEASEDIR}/${LIB} ${OBJECTS}

OBJECTS =    $(addsuffix .o, $(basename $(wildcard *.c)))

 

but i still have some problems in makefile with PmodGyro the App not compiling 

 

Can you have a look to this Pb ??

 

make all 
Generating bif file for the system project
generate_system_bif.bat 49917 C:/Users/NZT/workspace/design_1_wrapper/export/design_1_wrapper/design_1_wrapper.xpfm domain_ps7_cortexa9_0 C:/Users/NZT/workspace/testGyro2App_system/Debug/system.bif
sdcard_gen --xpfm C:/Users/NZT/workspace/design_1_wrapper/export/design_1_wrapper/design_1_wrapper.xpfm --sys_config design_1_wrapper --bif C:/Users/NZT/workspace/testGyro2App_system/Debug/system.bif --bitstream C:/Users/NZT/workspace/testGyro2App/_ide/bitstream/design_1_wrapper.bit --elf C:/Users/NZT/workspace/testGyro2App/Debug/testGyro2App.elf,ps7_cortexa9_0
creating BOOT.BIN using C:/Users/NZT/workspace/testGyro2App/_ide/bitstream/design_1_wrapper.bit
Error intializing SD boot data : Software platform XML error, sdx:qemuArguments value "design_1_wrapper/qemu/qemu_args.txt" path does not exist C:/Users/NZT/workspace/design_1_wrapper/export/design_1_wrapper/sw/design_1_wrapper/qemu/qemu_args.txt, platform path C:/Users/NZT/workspace/design_1_wrapper/export/design_1_wrapper, sdx:configuration design_1_wrapper, sdx:image standard
make: *** [makefile:39: package] Error 1

19:50:35 Build Finished (took 5s.778ms)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I found a solution. you have just to re-export hardware after making the changes in the makefile and rebuild. Pmod Gyro Work on my zybo now.

 

 

You have to make some changes on ip repository for the make file in Github. they changed how to refer to object files on vitis 2020

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share