Jump to content
  • 0

PCI-DAS6013 Analog Input AInScan


ddavis
 Share

Question

I am trying to implement Analog Input capture using a PCI-DAS6013

1. Using Instacal and the Test panel I can see a waveform for the channels in the Analog loop back test

2. Using instacal and the test panel the Scan Test tab locks up when I set the scan options and start the test

3. Using the sample code provided ULAI06.net, ULAI15, etc. the program runs with NO errors but it does not appear to capture anything the buffer always seems to report 0 back for the Count and -1 for the current index.

Does this card actually work in the AInScan mode as the documentation says? I can get ULA01 to work but it uses Ain32 which does not scan at a datarate.

 

 

instacal1.jpg

instacal2.jpg

instacal3.jpg

instacal4.jpg

ULAI06NET.jpg

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hello @ddavis,

The Instacal tests (both loopback test and scan test) are my go to's when I don't know if a board is not functioning properly.

The picture you provided for the Scan test, 

image.png

sums it up for me.  The device is not responding.

There is either a problem with the PCI-DAS6013 or there is a problem with the computer.

First questions:

What version of InstaCal are you running (click on Help >> About InstaCal, to find the installed version)?

What version of Windows are you running?

Once I know this, I can better help you.

Regards,

Jeff

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...